فرهنگ، دغدغه فراموش شده خیریه ها
خیریه های فعال و دلسوز باید قسمتی از تلاش خود را به سمت فرهنگ سازی معطوف کنند
انجمن خیریه سلمان: اگر با مدیران خیریه های سطح کشور صحبت کنید و از آنها در مورد مشکلات پیش رو بپرسید احتمالا به گرفتاری های فرهنگی اشاره خواهند کرد. گرفتاری هایی که هم متوجه نیازمندان است و هم نیکوکاران. در جامعه ما نیازمندان گاهی اوقات سعی می کنند با دروغ وضعیت زندگی خود را بد و بدتر نشان دهند تا بلکه خیریه ها به وضعیت آنها بیشتر رسیدگی کنند. دروغ آفتی است که گاهی گریبان افراد واقعا نیازمند را هم می گیرد و عاملی است برای بی اعتمادی. نیازمندان در بسیاری از مواقع گرفتار مصرف گرایی و اسراف هستند. در دارو خوردن زیاده روی می کنند، اکثرا بیماری های چربی بالا و قند خون و فشار دارند، در مصرف آب و برق و … ملاحظه ای ندارند، بی محابا چک و سفته صادر می کنند و بدون برنامه ریزی وام می گیرند، آنها دائما در گوش خود می خوانند که ما بدبختیم و از این رو بدبختی و فقر را برای خود امری لازم و ثابت می پندارند، آنها توانایی کار کردن دارند اما دائما ذهن خود را مشوش کرده و با انرژی های منفی که به سمت خود می فرستند حتی انگیزه کار کردن را هم از بین می برند، حتی آنها زمانی که دیگر نیازمند نیستند این مورد را به خیریه ها اعلام نمی کنند و کماکان از منابع خیریه ها استفاده می برند، این ذهن آنهاست که درگیر فقر شده است و حتی در بی نیازی هم آنها را فقیر جلوه می دهد. و هزاران مورد دیگر که در بین نیازمندان احتیاج به فرهنگ سازی دارد و وظیفه خیریه ها در این زمینه بسیار حائز اهمیت می باشد. اما مشکلات فرهنگی مهمی گاهی در بین نیکوکاران مشاهده می شود که آنها نیز با تلاش و فرهنگ سازی همگانی به خصوص خیریه ها می بایست به سمت اصلاح پیش برود. عدم توجه به بازه های زمانی مختلف در طول سال و افراط در توزیع کمک ها فقط در بازه های زمانی خاص، نداشتن برنامه ای مشخص و دنباله دار برای کمک به نیازمندان، نیت های نا به جا و دشوار که گاها منجر به اتلاف منابع و کمک های مالی می شود و خیریه ها را نیز به دردسر می اندازد، عدم توجه به مصارف مختلف صدقات که توسط شارع مشخص شده است و زیاده روی در یک بعد آن، سهل انگاری در واگذاری منابع و کمک ها به خیریه های نا معتبر و بدون پشتوانه، عدم همکاری در تکمیل اطلاعات خیریه ها و ارتباط موثر با آنها، نداشتن فرهنگ کمک به هزینه های جاری خیریه ها و حقوق و دستمزد کارمندان خیریه؛ تا جایی که انجمن های خیریه از گفتن این مورد که ناچارند هزینه های حقوق و دستمزد را هم از منابع صدقات بردارند می ترسند با اینکه این مورد در قرآن نیز بیان شده و از طرف خداوند امری شرعیست و از لحاظ عقلی نیز امر به جا و معقولیست، تاکید بر اجرای کامل فرهنگ های مرسوم ارسال تاج گل و به درد سر انداختن خیریه ها و ایجاد هزینه اضافه برای آنها و ….
در هر حال چه نیازمندان و چه فقرا می بایست شرایط فرهنگی و اقتصادی کشور و شهر خود را هوشمندانه زیر نظر داشته و با اتکا به نیروی خدادادی عقل بهترین کار را انجام دهند.
I believe that if you show people the problems and you show them the solutions they will be moved to act
من اعتقاد دارم اگر مشکلات را به مردم نشان دهید و راه حل های لازم را پیش روی آنها بگذارید ، آنها برای عمل اقدام می کنند.Bill Gates, philanthropist
خیریه سلمان
Salmancharity.ir
خواننده عزیز. حتما نظر با ارزش خودتون رو در مورد این مطلب در زیر برامون درج کنید. و اگه از مطلب خوشتون اومد اونو در شبکه های اجتماعی خودتون منتشر کنید.